‚Upside Potential Remains Very Very Big for Bitcoin‘

Legendarisch financieel adviseur: ‚Upside Potential Remains Very Very Big for Bitcoin‘.

Onlangs deelde de legendarische financiële adviseur en bestseller-auteur Ric Edelman hem de laatste gedachten over Bitcoin tijdens een interview met John Darsie, Managing Director van het wereldwijde forum voor thought leadership en het netwerkplatform SALT.

In 1986 richtten Ric Edelman en zijn vrouw Jean Edelman de financiële planning- en investeringsmanagementfirma Edel Financial Services op. In 2018 fuseerde Edelman Financial Service met een Bitcoin Profit ander financieel adviesbureau Financial Engines tot Edelman Financial Engines. In 2018, 2019 en 2020 werd Edelman Financial Engines door Barron uitgeroepen tot het beste onafhankelijke adviesbureau in de VS.

Edelman is ook de oprichter van de RIA Digital Assets Council (RIADAC), die tot doel heeft „financiële adviseurs de kennis en vaardigheden te geven die zij nodig hebben om hun cliënten accuraat, relevant, tijdig en waardevol advies te geven over blockchain en digitale activa“.

In een interview dat afgelopen dinsdag (15 december) op SALT’s YouTube-kanaal werd gepubliceerd, als onderdeel van SALT Talks („een doorlopende serie digitale interviews met ’s werelds belangrijkste investeerders, makers en denkers“), sprak Edelman over waarom financiële adviseurs steeds meer geïnteresseerd raken in Bitcoin en waarom we waarschijnlijk steeds meer grote instellingen (zoals pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen) in Bitcoin gaan investeren.

Volgens een rapport van The Daily HODL, met betrekking tot de eerste groep, zei hij:

„Het opwaartse potentieel blijft erg groot voor Bitcoin en het is het buitenproportionele potentieel van het rendement. De aandelenmarkt maakt 10% in een jaar. Bitcoin beweegt regelmatig 10% omhoog of omlaag in een dag. En dus is het het potentieel voor buitenproportionele rendementen. Het is de nummer één presterende activaklasse van de laatste één, drie, vijf en tien jaar sinds de oprichting en veel mensen geloven dat het nog in de kinderschoenen staat. Dus daar is een enorme kans voor…

„De belangrijkste reden dat adviseurs zeggen dat ze geïnteresseerd zijn in dit is het feit dat Bitcoin niet gerelateerd is. De koersbewegingen hebben niets te maken met iets anders, niet met de aandelenmarkt, de obligatiemarkt, de rentevoeten, de inflatiecijfers, het economisch beleid, de actie van de Fed, niets. En als u echt gelooft in diversificatie, wilt u ongecorreleerde en nog betere niet-correlevante activa in uw portefeuille“.

En wat die laatste groep betreft, had Edelman dit te zeggen

„Het gesprek verschuift van ‚Je valt op als je het bezit‘ naar ‚Je valt op als je het niet bezit‘ en ik denk dat die trend zich nog verder zal doorzetten. Nu je Bitcoin kunt kopen bij PayPal en je MicroStrategy bijvoorbeeld meer dan een half miljard hebt geïnvesteerd…

„We bevinden ons duidelijk in een omgeving waar Bitcoin nu mainstream is, en dit legitimeert de asset, en er zal een blijvend sneeuwbaleffect zijn van dit waar mensen zullen beginnen te beseffen dat het routine is, net zoals de gouden ETF goud tot een routinematige asset voor portefeuillediversificatie heeft gemaakt. De eerste twee weken haalde ETF een miljard dollar op. Dus ja, ik denk dat we een brede diversificatie en een grotere mainstreaming door instellingen, schenkingen, pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen, enzovoort zullen blijven zien.

‚Upside Potential Remains Very Very Big for Bitcoin‘
Nach oben scrollen