Ripple Mulls UK bevæger sig, når fastholdende amerikanske reguleringsfremskridt hindrer vækst

Forordninger har altid været en af ​​de vigtigste definerende faktorer for kryptoindustrien. Siden kryptokurver fik almindelig opmærksomhed, har tilhængere kæmpet for, at regulatorer accepterer disse aktiver positivt. I nogle lande har dette fungeret. De Forenede Stater har imidlertid ikke været på samme linje. Nu kan et af landets største blockchain-virksomheder forlade som et resultat.

SEC bevæger sig ikke hurtigt nok

Sent i sidste uge meddelte Brad Garlinghouse, administrerende direktør for blockchain-giganten Ripple Labs, at firmaet kunne flytte til London. I en tale til CNBC forklarede Garlinghouse, at USAs ugunstige krypto-regler var blevet en byrde, og at de kunne vælge at pakke sammen i de kommende måneder.

Baseret i San Francisco driver Ripple Labs XRP-token og et af USAs største blockchain-firmaer. Som Garlinghouse forklarede, har USAs Securities and Exchange Commission (SEC) endnu ikke defineret, om XRP er et værdipapir eller en valuta. Ripple er i øjeblikket i en retssag med nogle investorer over det påståede salg af uregistrerede værdipapirer. Som Garlinghouse forklarede, har denne manglende klarhed fra SEC ikke hjulpet firmaet på nogen måde.

Prisen for Det Forenede Kongerige forklarede Garlighouse, at dets regulator – Financial Conduct Authority (FCA) – var steget op på pladen i de seneste måneder og nu udvikler en effektiv ramme til at adressere kryptokurver.

”Det, du ser i Storbritannien, er en klar taksonomi, og Storbritanniens FCA tog en ledende rolle i karakteriseringen af, hvordan vi skulle tænke på disse forskellige aktiver og deres brugssager. Resultatet af det var klarhed om, at XRP ikke er et værdipapir og bruges som en valuta. Med den klarhed ville det være fordelagtigt for Ripple at operere i Storbritannien. ”

Problemer med ‚regulering gennem håndhævelse‘

Ripple har flirtet med ideen om at forlade USA før. Tidligere på måneden forklarede virksomhedens medstifter Chris Larsen, at firmaet overvejede en udgang til et mere venligt miljø. I en tale med en Fortune Magazine-reporter på Los Angeles Blockchain Summit sagde Larsen, at USA havde været „sørgeligt bagud“ med den næste økonomiske innovation, som sandsynligvis ville dreje sig om kryptokurver.

Sammen med den amerikanske regerings tilsyneladende „regulering gennem håndhævelsespolitik“ kan denne manglende forberedelse drive virksomheden ud. Larsen tilføjede, at firmaet overvejede at flytte til lande som Schweiz, Storbritannien og Japan. Hvis organer som SEC ikke ønsker at spille bold, er der ringe grund til, at de skal forblive her.

”Jeg tror ikke, at kropsholdningen i SEC i dag muligvis kan blive værre for [krypto- og blockchain] -industrien. Det er bare ‚knus det og skub det væk.‘ “

Håndhævelsestaktik fra agenturer som SEC har tidligere fået betydelig kritik. Agenturet fik især flak, da det stoppede den planlagte lancering af GRAM-token fra den mobile messaging-platform Telegram i maj.

Telegrams dom tiltrak også intern kritik. Hester Pierce, kommissær hos agenturet, sagde i en tale på Blockchain Week Singapore, at hun ikke støttede SEC’s handling mod Telegram. Ligesom Larsen kritiserede hun også SEC’s „regulering gennem håndhævelse“ -taktik og forklarede, at lovgivningsmæssig integritet hviler på at straffe parter, der overtræder udformede love, ikke om at lave nye love i farten.